Tips Memilih Coli

pilih coli

Setiap wanita memerlukan coli bagi sokongan dan nampak cantik.Tanpa menggunakan coli, seseorang wanita akan berasa tidak selesa dan kurang yakin. Namun begitu,masih ramai wanita yang masih tidak mengetahui bagaimana hendak memilih saiz coli yang betul. Disini ada beberapa tips memilih coli mengikut jenis dan fungsinya.

Coli Full Cup
Mempunyai mangkuk yang lebih besar dan terdapat sokongan di bahagian dalam mangkuk serta tulang di tepi bagi memperkemaskan pemakaiannya. Paling penting coli jenis ini mempuyai dawai di bahagian bawah mangkuk. Bagi wanita yang mempunyai payudara besar, pilih coli yang mepunyai cangkuk bertingkat.

Coli Panjang
Amat sesuai dipakaiketika menghadiri majlis. Walaupun ia tidak berupaya membuatkan anda nampak kurus tetapi dapat membantu mencantikan bentuk badan. Sungguhpun terdapat saiz coli yang lebih kecil namun janganlah memilih saiz kecil semata-mata kerana hendak nampak cantik sebab ia mungkin menyebabkan anda tidak selesa langsung

Korset
Sangat sesuai dipakai bersama gaun labuh.

Coli Berpad
Amat sesuai bagi wanita yang mempunyai payu dara kecil kerana ia  membuatkan payudara nampak penuh. Padnya boleh dipakai atau dikeluarkan.

Coli Seamless
Sesuai bagi wanita yang suka  memakai kemeja T ketat kerana kemeja T akan nampak licin dan rata. Jika memakai kemeja-T ketat, jangan pakai coli yang berenda-renda.

Coli Tidak Bertali
Sesuai dipakai oleh wanita yang memakai baju yang terdedah di bahu.

###################
Payudara Anda Kecil? Kendur Dan Leper? Tahukah anda! Telah Ramai Wanita yang dah berjaya mendapatkan payudara yang cantik, montok dan anjal! Inilah Produk Penambah Saiz Payudara Yang Hot Dipasaran… Zofea Beauty Secret..Layari http://www.zofeabeautysecret.com/ Sekarang!

Coli Berdawai Di bawah
Sesetengah orang  mengatakan bahawa memakai coli ini akan menyebabkan kanser payu dara adalah tidak berasas. Bagaimanapun, jika coli anda ketat, menghalang peredaran darah dan menyebabkan benjolan,pakai coli yang sesuai dengan diri anda.

Coli Bercangkuk Di depan
Sesuai bagi wanita yang sukar hendak mengenakan cangkuk di belakang dan mereka yang mepunyai payu dara mengadap ke luar. Coli ini boleh merapatkan kedua-dua payudara.

Coli Halter-Neck
Coli yang mempunyai tali yang disangkutkan pada leher.

Coli Sukan
Sesuai bagi mereka yang melakukan aktiviti lasak seperti berlari, melompat dan sebagainya.Potongan depan coli lebih tinggi dan mempunyai tiga cangkuk. Ia dibuat dariapada seratus peratus kain kapas dan menyerap peluh dengan cepat serta cepat kering.

Coli Mamabel
Khas  bagi ibu yang menyusukan bayi kerana terdapat bahagian coli yang boleh dibuka. Oleh itu ibu tidak perlu mengeluarkan keseluruhan payu daranya ketika menyusukan bayi.

Bagi memastikan coli tahan lama terdapat beberapa cara penjagaan yang harus diambil kira seperti coli harus dibasuh tangan dan tidak dimasukkan ke dalam mesin basuh, tidak boleh diseterika, jangan basuh kering (dry clean) atau menggunakan klorin.

###################
Payudara Anda Kecil? Kendur Dan Leper? Tahukah anda! Telah Ramai Wanita yang dah berjaya mendapatkan payudara yang cantik, montok dan anjal! Inilah Produk Penambah Saiz Payudara Yang Hot Dipasaran… Zofea Beauty Secret..Layari http://www.zofeabeautysecret.com/ Sekarang!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *