Novel Terbaru Byline Cinta Wardah

Byline Cinta Wardah

NOVEL TERBARU BYLINE CINTA WARDAH.

Penulis novel Kampung Girl keluar novel terbaru. Novel Byline Cinta Wardah ini dah ada jual di Mph, popular, smo, kinokuniya.

TAJUK: Byline Cinta Wardah
NOVELIS: Umi Kalsom
TERBITAN: Penulisan2u
HARGA: RM23 SM/RM26 SS

Sinopsis Byline Cinta Wardah

AKU, Wardah atau popnamaular dengan glamour, Wawa. Aku dan cinta bukanlah satu topik hebat untuk digandingkan bersama. Tapi, aku tak sangka… Aku juga sebegitu glamour sehingga mampu tersenarai dalam hati dua jejaka. Malangkah mereka?

Bukan nak perasanlah, tapi emak selalu kata, cantik dan aku boleh dikatakan sebagai satu anugerah. Cuma satu yang spoil, aku memang pemalas tahap tak cukup kertas untuk bercerita. Disebabkan perangai ting tong aku, emak memang selalu risau, sampai selalu sangat laungkan ‘sumpahan’…

“Adik hang dah ada orang yang nak. Mak rasa kalau tunggu orang masuk meminang hang dulu, pakat dua-dua jadi anak dara tua.” -Emak

Dan ia adalah kali keseratus tiga puluh emak ulang suara pasal teori jadi anak dara tua. Eee… Mendoakan sangat!
Disebabkan gerun dengan ‘sumpahan’ emak dan fakta usia yang makin meningkat sentiasa, aku pun cuba membuka hati untuk mencari cinta. Ada seseorang yang aku berkenan, seseorang yang sentiasa memandang aku sebagai sekuntum mawar.
“Mawar tu cantik, secantik awak…” -Mawardi

Tapi sayangnya, kecantikan aku terlalu fake dan sangat tidak serasi dengan panggilan Mawar itu. Kalaulah dia tahu. Sayangnya, dia memang tidak tahu.

Tapi seseorang yang tahu pula, sentiasa muncul dengan pandangan menyampah di hadapanku. Sentiasa mengucapkan review yang jujur sampai kadang-kadang hati aku tergores tanpa sedar.

“Selekeh. Serabai. Busuk. Tak kemas. Tak ayu. Harapkan muka aje lawa, yang lain semua out. Totally out!” -Johan
Ingatkan senang untuk mencari cinta. Rupa-rupanya parah. Aku selesa menjadi Wawa dan bukannya Mawar yang banyak pantang larangnya. Akhirnya, aku harus memutuskan satu antara dua. Entah siapa yang sewajarnya layak menjadi byline bagi kisah cinta aku?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *