KL Zombie Menyerang Malaysia

kl zombie

Filem terbaru Zizan Razak ialah filem KL Zombie..Filem ini akan muncul di pawagam pada 29 Ogos 2013..saksikan trailer kl zombie movie yang kan ditayangkan kelak.

Filem ‘KL Zombie’ menampilkan bintang popular Zizan Razak yang memegang watak utama sebagai Nipis serta barisan pelakon muda yang semakin popular seperti Siti Saleha, Izara Aishah, Faezah Elai dan Iedil Putra disamping pelakon hebat seperti Zain Hamid dan Azhan Rani. Filem bergenre aksi-komedi dengan skrip dan aksi mengelikan hati menjadikan filem KL Zombie dijangka bakal mendapat sambutan hebat penonton.

kl zombie full movie

Sinopsis

KL Zombie mengisahkan lima sekawan yang masing-masing mempunyai impian dan cita-cita tersendiri. Aliff mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri.

Namun mereka belum sedar bahawa dunia yang mereka jalani hari-hari bakal berubah. Aman-damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. segala-segalanya musnah apabila sejenis wabak dahsyat yang menukar manusia menjadi mayat hidup (zombie) merebak ke Kuala Lumpur.

Selaku hero hanya Nipis (Zizan) sahaja yang mampu menyelamatkan KL. Nipis terpaksa bertarung nyawa demi menyelamatkan diri dan rakan-rakannya yang lain daripada dijangkiti wabak yang berbahaya itu.

Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat resam ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi?

Kalendar lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri. Mereka tidak tahu yang dunia yang mereka kenali bakal berakhir. Aman-damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Rutin harian berubah dan hanya Nipis yang mampu menyelamatkan keadaan.

5 sahabat baik (Nipis, Kamarul, Ana, Sofia dan Aliff) bergumbira pada malam sambutan tahun baru di lembah klang apabila tidak semena-mena seorang daripada mereka digigit anjing bervirus. virus zombi tersebut bukan sahaja menjangkiti salah seorang daripada 5 sahabat tadi, malah merebak dari punca yang tak diketahui. lama-kelamaan, virus tersebut merebak sampai ke sarawak dan ke seluruh malaysia. dalam keributan penularan wabak zombi, Nipis – seorang kaki teori konspirasi – mencadangkan mereka berpindah ke putrajaya di mana beliau percaya, kerajaan mempunyai kubu anti-serangan nuklear.

[button type=”medium” color=”black” rounded=”1″ link=”http://bit.ly/15VcgWF” ]KL Zombie Full Movie Download[/button]

3 thoughts on “KL Zombie Menyerang Malaysia”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *