Jeon Mi Sun Meninggal Dunia

Jeon Mi Sun meninggal dunia

Peminat drama Korea mungkin biasa dengan tokoh Jeon Mi Sun. Jeon Mi Sun meninggal dunia dikahbarkan akibat bunuh diri

Pelakon kelahiran 1970 telah membintangi puluhan drama dan tajuk filem seperti “King of Baking, Kim Takgu” dan “Andante”.

Berita yang mengejutkan datang dari Jeon Mi Sun. Hari ini, Sabtu (29/6), pelakon yang juga membintangi “Dia Psikometrik” dilaporkan ditemui mati di bilik hotelnya di Jeonju.

Jeon Mi Sun ditemui oleh kawan sekitar pukul 11:43 waktu tempatan pada hari Sabtu. Kawannya segera memanggil polis, tetapi Jeon Mi Sun difikirkan telah mati di tempat kejadian apabila bantuan perubatan tiba.

“Dia tidak bernafas, dia tidak menyedari, denyutannya tidak wujud dan jantungnya tidak ditewaskan ketika kami tiba,” kata seorang sumber dari Jabatan Kebakaran Jeolla Utara. “ECG (elektrokardiogram) menunjukkan keadaan yang teruk. Dia tidak dibawa ke hospital dan kami menyerahkan kes itu kepada polis.”

Jeon Mi Sun dilaporkan mati kerana menggantung dirinya sendiri. Tetapi sehingga berita ini ditulis, tidak ada pernyataan dari keluarga atau agensi pelakon yang telah aktif sejak tahun 1986.

Jeon Mi Sun sendiri tinggal di sebuah hotel di Jeonju ketika menghadiri acara tema ibu dan anak yang diadakan pada 28-30 Jun. Pada masa ini polis masih menyiasat latar belakang kematiannya.

Sementara itu, Jeon Mi Sun membintangi drama “He is Psychometric” dan filem “Bahasa Negara Kita”. Dia mempunyai masa untuk bersaing dengan Kai EXO dalam siri “Andante”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *