Hukum Jilat Kemaluan Isteri

Amaran !! Untuk Bacaan Dewasa Sahaja. Sila Like, Google+1 atau Tweet untuk Unlock Kandungan Ini

[viral-lock]

Apakah Hukum Menjilat Kemaluan Isteri

Para ulama’ masih berbeza pendapat mengenai hukum mencium,menghisap, dan menjilat kemaluan isteri ataupun lebih dikenali pada hari ini dengan oral seks. Hal ini berikutan dengan tidak terdapatnya dalil yang jelas yang melarang perbuatan tersebut.

Walau bagaimanapun, sekiranya hanya sekadar menyentuh atau menggosok kemaluan suami ataupun isteri tanpa melakukan “oral seks”, para ulama’ menyatakan bahawa ia adalah dibenarkan menurut para ulama Islam kerana ia tergolong dalam bentuk aktiviti yang boleh menaikkan syahwat antara suami dan isteri, malah ia adalah diharuskan.

Sebagai kesimpulannya, dalam isu oral seks ini para ulama terbahagi kepada dua kumpulan :

1.Yang mengharuskan :

Dr Syeikh Yusof Al-Qaradawi berfatwa harus untuk mencium kemaluan isteri atau suami dengan syarat tidak menghisap atau menelan apa jua cecair yang keluar darinya. Menelan atau menghisap cecair tersebut adalah MAKRUH disisi Islam kerana ia salah satu bentuk perlakuan zalim (meletakkan sesuatu tidak pada tempatnya) dan melampaui batas dalam hubungan seksual.

Menurutnya lagi, tindakan ini harus selagi mana ianya benar-benar dirasakan perlu bagi menghadirkan kepuasan kepada pasangan suami dan isteri, terutamanya jika ia dapat menghindarkan pasangan ini dari ketidakpuasan yang boleh membawa mereka ke lembah perzinaan yang sudah terang amat dilarang di dalam Islam.

2.Yang mengharamkan:

Kebanyakan daripada ulama Saudi mengharamkan perbuatan tersebut. Antaranya

Mufti Saudi Arabia bahagian Selatan, Asy-Syaikh Al‘Allamah Ahmad bin Yahya An-Najmi berpendapat: “Adapun hisapan isteri terhadap kemaluan suaminya (oral sex), maka ini adalah haram, tidak dibolehkan. Ini Kerana ia (kemaluan suami) dapat memancarkan mani, mazi dan sebagainya. Jika air-air tersebut memancar, maka akan keluar darinya air mazi yang mana ia adalah najis menurut kesepakatan (ulama’). Apabila (air mazi itu) masuk ke dalam mulutnya lalu ke perutnya maka boleh jadi akan menyebabkan datangnya penyakit kepada dirinya”.

Pakar sakit puan, Dr Ismail Thambi mengatakan bahawa bakteria yang berada di mulut adalah sangat banyak bilangannya jika dibandingkan dengan yang terdapat di kemaluan, justeru itu beliau menyatakan tindakan melakukan oral seks dibimbangi boleh membawa penyakit kepada kemaluan pasangan akibat daripada terdapat banyaknya kewujudan bakteria dan kuman di dalam bahagian mulut pasangan.

Seorang ilmuan Islam, Syeikh Nasiruddin Albani berpendapat bahawa perbuatan tersebut adalah perbuatan sebahagian daripada binatang, seperti anjing. Dan kita di dalam Islam mempunyai dasar umum seperti yang terdapat di dalam banyak hadits yang menyatakan bahawa Rasulullah SAW melarang umatnya untuk tasyabbuh atau menyerupai perbuatan yang dilakukan oleh haiwan-haiwan.[/to_like]

[/viral-lock]

96 thoughts on “Hukum Jilat Kemaluan Isteri”

  1. xdan 5 minit dh kuar,mcm mn bini x merungut…bg bini puas kau2 nya dulu pas 2 bru kita plk,nk besar ngn keras trpacak,punai 2 kena la jaga sikit main hmtam ja mn blh…wek

  2. perkara wajib aku buat sebelum masukkan zakar aku dlm pepek bini aku mmg jilat pepek die..mmg aku suka jilat pepek ni dr sebelum kami kawin lg..masa tu kami tunang lg..time tu pepek die masih dara lg..dia mmg jaga kebersihan dan selalu cukur bulu pepek die..walaupun masa aku mula2 bercinta dgn dia..target sebenarnya suka kat org lain..tp bile die tunjuk kesetiaan dia kat aku sehingga sanggup menyerahkan mahkota dia kat aku aku terus pilih die dan satu lg sbb pepek die mmg cantik la..masa dara dulu bahagian bawah pepek tu mmg lembut, lembab mcm mulut manusia..cantik..ingat masa 1st jilat pepek die dkt rumah sewa die dulu..mmg sedap..biler jilat lama2 pepek die mcm kembang la..tanya die ckp stim..ingat lg memori dulu..sekarang aku dah ada anak sorg..walaupun pepek die dah lain bentuknya terutamanya bahagian bawah sebab parut masa bersalin anak kami tp masih cantik lg sbb parut tak besar..sampai sekarang aku mesti jilat pepek isteri aku sebelum masuk zakar aku dlm pepek die..mmg nikmat biler tgk die merengek tahan sedap sambil angkat2 punggung..lagi sedap biler jilat air mazi yg kuar ikut pepek..sebelum kawin dulu die selalu gak isap zakar aku..masa tu zakar aku mmg cepat keras..sekarang aku dah kurang bg die isap zakar aku..entah2 rasa geli lak..nanti biler geli zakar jadi lembik la..bg aku mmg best la isap pepek ni..terutamanya pepek anak dara.. :whatever:

  3. Gurl melayu skrg mcm sial.yg bertudung n c bertudung sama naik.org laki yg kaki pmpuan pn ada juga citarasa.tapi org pmpuan trutama melayu sampai mat2 bangla n nepal tua bau ketiak hangit pn dorg bleh layan smpai ke jubo bangla dorg jilat..agagagawat

  4. ooooo…gitu ke!..patut la suami sy suka jilat bila sy cukur..smasa bulu hmpir pnjang die mcm nak tak nak aje walau pun sy minta die jilat..sy rasa cukup nikmat bila dijilat..suami sy tu terror juga pasal jilat..terangkat punggung saya dibuatnya..tambah2 lagi bila die hisap biji kelentit..aduhhhhhh…

  5. masa bulu nak panjang macam mana suami
    ko nk. nakek pipi n mulut sakit tercucuk
    bulu puki awak.
    nak tanya ko jerit geli tak?.
    ada tak bunyi aaaaa…hayoyo…ayoayo
    lagi bang…jilat lagi bang…taruh saja
    bang…bang….bang…jolok lubang….

  6. lebih baik aku isap lolipop or jilat ais krim conetto….ada gk khasiat…haha :thumbdown: kalo aku dpt suami cmtu xtaw la…mmg x syg istri la tu nk sruh isap tmpt yg dikluarkn najis…dh x sterile….memalukn je..kurng sopan..msa tu msti muka hodoh gila kalo wt cmtu..cm org x mkn sbln…

  7. isap pepek mmg sy0k..nk2 lg gigit bibir pantat dye pergh!! Aku rse mcm xnk kuar bilik nk mkn pantat je

  8. Hampa isap cipap p0wn nk bising..isap ja layh..law xnk bg ak hsp..k0te keras ney..nk cri lubang..bkn sush p0wn..puki bleyh k0ngsi.

  9. Jejaka nak anak dara

    cmner lelaki skrg nak cari bini yg ada dara…rata2 prempuam skrng byk dah :shake: kena tebuk….muka cun,,tpi lubang cipap btg lemang pon boleh sumbat…dgn mat negro pon jadi…aku pon x paham…oh tuhan tolong laa aku !!!! :shake:

  10. suami aku mmg suka jilt sbb aku nye x de bau wangi la lau suami aku main mmg best gla aku rasaa 1 dlm sejuta dah 8 thun aku kwin lm sekalipun aku x puas lau dia g keja ble aku ingt dia bontot aku leh terangkt ingt kat dia my hubby mmg teeeerrbaiik

  11. tak suka jilat

    cipap tu bau hangit la,lebih2x lagi lau dah berair…napa plak kena jilat …eeee, x nak la…

  12. SukaPantat..perh!!

    Org gila pun suka puki/pantat, binatang pn sbelun main cium2 dn jilat pantat betina dulu…tapi jilat2 gak masa make luv ikut cara dan adab yg baik… sbelum masukan pala butuh tu bagi salam dulu dan cara nak menenggek isteri tu mngikut sunah jgn main tenggek jer sbb kita nak main tu isteri bukan bini….

  13. Org melayu lebih2 lagi umat islam, memang kuat nafsu nya….. sbagai panduan, kita tgok dlm akhbar harian, merogol je melayu….org agama isalam lagi tu…apa dah jadi ngn umat islam ni…. agama bukan main suci lagi…. tapi nafsu seks….masyaalah…..!! 😛

  14. kepada wanita2 dan isteri2 yg kate suke jilat2 ni,
    anda dah melakukan dosa, jgn penah sesekali menceritakan hubungan suami isteri kepada orang lain,
    beringatlah, menceritakan sesuatu tentang hubungan anda kepada org lain, umpama anda menceritakan keburukan pasangan anda, insaflah

  15. Assalamualaikum , Nama i Zakiah . Cipap i bau tak ade lah busuk sangat . tapi bau macam perut ikan ade ah , tapi suami i sanggup jugak . time dia malu-2 nak jilat burit . i kasi je jilat ketiak i . memang best lah , kadang-2 kepik muke suami i kt celah paha , pastu kentut .

  16. Next , i ambik nasik lemak basi ke . letak celah ketiak or burit . pastu paksa suami i datang jilat or makan . kadang-2 i sanggup berak atas surat khabar . pastu suruh hubby i makan . Tu jeee .

  17. hisap cipap sambil gentel dua2 nenen.fuhhh rasa nikmat xterkata 1 badan..sekejap je dah pancut..hehehehe.. nenen 2 kena basah tyme gentel baru sedap,x basah kurang sikit.. t

  18. tak kira ustaz ke apeee.. ustaz arab ker ustaz don ker ustaz universiti ker kalo perempuan dah kangkang tu tak mencanak kote tuuu habis dijilat kopiah pun terbanggg…hahaha!!

  19. As Salam…Kemusykilan jilat kemaluan isteri dari segi hukum boleh ke tidak sebenarnya adalah BOLEH……..tak menjadi salah asalkan suci tidak bernajis akan TETAPI………….. masin la sikit rasa pepet..itu je…huahuahuahuahuahuahuahua…Wallahualam.

  20. Tapi paling saya suka menciumnya di sebelah pagi..
    Bau pangak tu sedap sangat..
    Muaaaaaah…lepas tu start la…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *