Cara Mudah Buat Hand Sanitizer Sendiri

cara buat hand sanitizer

Ada yang nak buat hand sanitizer sendiri? Berikut cara mudah buat hand sanitizer yang mudah

Mudah jer. Pakai jer 3 bahan ni.

2/3 cawan rubbing alcohol (isopropyl alcohol 75% -99.8 % or ethanol
1/3 cawan aloe vera gel (readymade)
8- 10 titik essential oil TEATREE

Cara cara mudah saja,

Campur kesemuanya dan kacau sebati. Dah siap sebati, masukkan dalam botol. Boleh pakai dah…

Selamat mencuba!

Nota bahan ;

1. Rubbing alcohol tu boleh cari di shoppee/lazada. Cari yang 75 % ke atas. Jika kulit sensitif elakkan beli peratus yang tinggi sangat.
2. Aloevera gel di shoppee/lazada boleh dekat farmasi/ guardian pun boleh cari.
3. Teatree Essential oil tu di shoppee/lazada ada