Cara Daftar BSN Online Banking

bsn register

Siapa lagi takde lagi BSN online banking dan tak pandai nak buat??

Please ikut step by step dalam gambar.
Xperlu ke kaunter bsn untuk daftar. Make sure dah ada kad Atm serta ingat no tel yang didaftarkan. Kalau xbuat lagi, sila ke atm/kaunter BSN utk daftar/tukar no tel anda utk online banking.

Berikut cara daftar BSN onlone banking

Langkah pertama

daftar bsn online

https://www.mybsn.com.my/mybsn/register/register.do

Tekan link diatas. Skrol terms & conditions sampai habis baru korang boleh tekan Accept.

Tekan NEXT.

2) Masukkan 16 digit no kad bank anda, cvv2 (3 nombor dkt belakang kad atm anda) serta tarikh expired kad anda.

register bsn online
3) Masukkan no ic.

Tekan NEXT.

4) Masukkan username yg korang suka.
Create password yg panjang dan susah org lain teka. Tang password ni ramai failed.

buat online bsn

Please gabung mcm ni utk senang lulus tp make sure korang ingat la

Contoh:
Ahmad_6789 Tekan request OTP. Ni ni dia akan send dkt no hp korang daftar haritu. Pastu masukkan 6 number tersebut.

6) Pilih online image yg korang suka. Mana mana pun boleh tp make sure ingat la.

Ni sms dari bank yg korang akan dpt lepas request OTP.

bsn 3

Pastu akan keluar mcm ni sekiranya berjaya.

Tahniah diucapkan

bsn 4

Tekan click here.

7. Pastu login masukkan username dan password tadi

Isi data personal ni utk kali pertama login sahaja.

bsn 5

Yg penting tu yg ada * merah. Yg lain taknak isi takpe. Alternatif number letak no suami/isteri pun takpe.

Okay ni last step. Boleh la nk jelajah korang punya BSN online banking atau nak terus logout.

Make sure:
Hafal dan tanda sikit username dan password tadi dkt mana mana.