Bahaya Pantyliner Untuk Keputihan ?

eputihan berwarna coklat

Panty Liner dan wanita tidak boleh dipisahkan. Malahan terdapat pelbagai jenama yang dijual di pasaran.Kebanyakan wanita memakai pantyliner untuk keputihan samada serius atau tidak.

Jika dibandingkan dengan tuala wanita , panty liner lebih nipis dan kecil saiznya. Tuala wanita pula lebih tebal untuk menyerap darah haid anda sahaja. Panty liner pula dipakai setiap hari untuk menyerap kelembapan di persekitaran kawasan Miss V kaum wanita.

Apa yang bahaya pantyliner ini jika dipakai berterusan seharian?

Pemakaian panty liner adalah sebagai jalan selamat untuk menggelakkan seluar dalam menjadi lembap akibat masalah keputihan, peluh, ataupun lembapan yang tertinggal selepas membuang air.

Namun begitu ada keburukan juga bila anda memakainya . Tambahan pula dengan pemakaian yang kerap boleh mendatangkan masalah kesihatan kepada vagina .

Seperti tuala wanita juga , panty liner boleh mengakibatkan pembiakan bakteria seterusnya menimbulkan jerawat , bisul pada daerah genital anda .

Panty liner kebanyakkan mempunyai lapisan dasar yang diperbuat daripada plastik yang akan menghalang aliran udara sehingga mengakibatkan genital anda menjadi lembap. Disebabkan itu bakteria mudah merebak di kawasan lembap,gelap dan bersuhu sederhana. Jadi bahagian miss V wanita ni tempat paling sesuai untuk bakteria merebak.

Justeru itu , elakkan dengan memakai panty liner setiap hari , sebaliknya hanya digunakan ketika keputihan sahaja dan jangan lupa untuk tukar 3-4 kali sehari. Pilihlah panty liner yang tidak mempunyai wangian

Elakkan seluar ketat

Gunakanlah seluar longgar. Seluar terlalu ketat akan menyebabkan kulit sukar bernafas.

Pakai seluar diperbuat dari kapas

Seluar dalam berbahan kapas menyerap peluh dengan lebih baik. Selain itu, bahan kapas juga lebih selesa.

Ganti seluar dalam beberapa kali dalam sehari

Tips yang satu ini mungkin leceh bagi kebanyakan wanita. Namun tak ada salahnya bersusah payah sedikit untuk tetap menjaga kelembapan organ intim anda.

Hilangkan masalah keputihan dan masalah bahagian intim wanita seawal seminggu!!

Tak percaya kena cuba sendiri.Ramai yang sudah berpuas hati dengan hasilnya..tak perlu lagi pakai pantyliner..bau miss v sentiasa harum! Untuk maklumat lanjut layari http://www.harummalamshop.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *