Atasi Faraj Berbau Dan Gatal

faraj berbau

Masalah Keputihan? Miss V Berbau Dan Gatal-gatal? Hilangkan SEAWAL 7 HARI!! Terbukti BERKESAN!..KLIK SINI SEGERA!

Alat sulit wanita memiliki bau yang tersendiri. Memang baunya agak tajam, tetapi anda tidak perlu menyemburnya dengan wangi-wangian agar ia seharum mawar. Biarpun baunya sedemikian rupa, ianya masih menjadi kegilaan ramai jejaka. Dari dahulu sehingga sekarang!

Apa yang perlu anda lakukan ialah menjaga kebersihannya. Ini kerana faraj agak sensitif kepada perubahan iklim di kawasan persekitarannya. Oleh kerana tempatnya agak tersembunyi, maka ia selalu berkeadaan lembap. Suhu lembap faraj yang normal berada 2 hingga 2.5 darjah celcius.

Sekiranya lebih daripada itu, faraj akan mengeluarkan bau yang kurang sedap. Jika kurang pula faraj akan menjadi kering. Faraj yang lembap menjadi kegemaran kulat dan bakteria. Penggunaan sabun yang berlebihan juga boleh menyebabkan faraj menjadi gatal-gatal, keputihan, bengkak disekitar faraj dan rasa sakit.

Akibatnya, kenikmatan hubungan suami isteri akan terjejas. Jika faraj bermasalah dan tidak dirawat, ia mendedahkan sistem reproduksi kepada jangkitan penyakit.

Beberapa Tip Dibawah Boleh Digunakan Untuk Memelihara Kesihatan Faraj Anda.

1. Gunakan air kemudian campurkan cucian wanita (pH 3.5) – (picit sebesar duit syiling 10 sen) dan bersihkan faraj. Jangan gunakan tisu. Kemudian bilas dengan air bersih sekali lagi.

2. Semasa haid, gantikan tuala wanita setiap lima jam sekali bagi mengelakkan menjadi tempat bakteria membiak.

3. Jangan masukkan jari atau benda keras ke dalam faraj walaupun dengan tujuan membersihkannya.

4. Jangan memakai sabun wangi atau shower gel pada kemaluan kerana ia boleh menyebabkan kerengsaan dan jangkitan.

5. Jangan gunakan pembersih wanita setiap hari. Selang antara tiga atau empat hari kerana ia boleh merosakkan pH faraj yang normal. Tabiat membasuh faraj dengan pembersih wanita setiap hari bukan hanya menutup jangkitan tetapi sebenarnya menghilangkan keseimbangan dengan merubah pH normal dan bakteria berguna pada faraj.

6. Jangan semburkan wangi-wangian pada alat sulit kerana ia juga boleh mengakibatkan jangkitan.

7. Bagi suami isteri bersihkan kemaluan terlebih dahulu sebelum melakukan hubungan intim bagi mengelakkan bakteria. Jangan terus tidur selepas melakukan hubungan intim, sebaiknya basuh dulu kemaluan selepas hubungan.

Masalah Keputihan? Miss V Berbau Dan Gatal-gatal? Hilangkan SEAWAL 7 HARI!! Terbukti BERKESAN!..KLIK SINI SEGERA!

11 thoughts on “Atasi Faraj Berbau Dan Gatal”

  1. masalah yg sy hadapi ialah apabila mlakukan hbgn kelamin dgn suami terdapat byk keputihan yg keluar.kdg2 akan rs gatal pd kemaluan sy walaupun sy tidak lagi menggunakan pncuci wanita disebabkan sy dlm tmpoh prgnant.
    cuma skg & sblm ni sy byk mggunakan panty liner utk menampung cairan yg keluar ketika bkerja.
    sy ingin tahu jika ada pncuci wanita yg sesuai utk sy bagi atasi maslah keputihan ni.

  2. ohh begitu. kalau mcm tu. biar saya merasa pantat awak dulu cik kira. mana tahu, saya jilat smpai awak rasa best sesangat smpai lupe gatal kan. no.phone ade?

  3. ok. qira pergi jumpa dr. kat sepital, mungkin ada
    berlaku jangkitan.
    memang laaa…semasa ngandung ada keluar keputihan…itu biasa, tapi jika dah gatal ianya perlu rawatan ubatan.

    cara tradisional cuba ambil daun sireh 4-5 helai renyuk2 daun tersebut dan rebus sampai didih, bila suam2 cuci kemaluan anda.

    lakukan 3x sehari.

  4. sengall …. ko nii ,, org mntak pndapat ,,,
    krang ade sia2 ko kne tapak nan suami dy ,,,
    ish3 …… parah ko nii ,,, buad mlu kaum adam jee laa ,,, aku pon malu tau …….

  5. miang no ko ni npe? pe la…cm murah sgt cri pmpuan kt page ni..bini org plak 2..ngandung lg..pebenda ar..aku malu ar ade kaum sjenis cm ko ni

  6. Maaf , ingin tahu napa bila melakukan hubungan intim ada bau y kurang baik adakah itu normal …

  7. Salam….
    Saya ada satu pertanyaan….
    adakah perkara biasa berlaku kegatalan di miss v even xpernah melakukan hubungan seks dengan lelaki….??and then,,macam mane nak mengatasi kegatalan tu,,even da berkali-kali jumpa doktor….and then doctor cakap xboleh nak bagi ubat melainkan antibiotik kerana saya belum kahwin lagi….saya sudah tidak tahan menahan rasa gatal….dan saya sudah cuba banyak cara untuk mengatasi rasa gatal di miss v….mohon balas….

  8. Kok gayanya begituuu.. jadi penasaran gue… gue laki laki, napa enggak ada pernah bau ya. Gue agak… semua cewek punya cipap ada bau busuk ya.. apa pula ya nikmatnya kapan ngentot dikamar, asyik asyik.. kok jadi penasaran lagi gue.

  9. Saya pon ada rsa gtal..ibu sy kata cuci dngn air garam kasar yg dilarutkan dngn air suam…kmudian bila dgn air biasa…jngn pkai panties wktu mlm nk tdor sbb nk bgi V kna angin..lbihkn kangkang wktu tidor..jngn tdor merinkuk sbb ia akn hindar V dri angin…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *