10 Persoalan Kenapa Wanita Masih Membujang

1) “Kita nak tumpukan pada kerjaya”
Pada hal kat tempat keje mengular jek lebih, membuta jek.

2) “Lelaki sekarang ramai dah tak teruna lah”
Pada hal diri sendiri pun tak tau lagi dara ke tak…

3) “I nak lelaki ensem cam brad pitt baru lersecocok dgn i”
Pada hal diri sendiri tapak kasut pun lagi lawa…

4) “I nak husband yang educate, gaji besar, loaded, kereta besar, rumah besar dll”
Pada hal diri sendiri sekolah menengah pun tak abis, gaji pun rm400, kete nak bayar rm450
pun mengigil, rumah pun sewa kat senteng garden.

5) “i belum ready menjadi isteri and ibu”
Pada hal dari kecik dah buat keje2 rumah, umur pun dah nak terjun gaung.

6) ” I masih muda nak enjoy lagi”
Pada hal tak pernah pun gi enjoy pun, sebab tak dek duit. At least kalau kawin dapat gak
berbulan madu.

7) ” I nak belajar jadi wanita solehah sebelum kawin”
Padahal hari2 gi disko, pub dan lain…Kelas agama free kat masjid pun tak penah jejak.
Solat pun lagi ler ke parit.

8) ” Buat masa ni karrier i no. 1, kawin2 ni nanti dulu ler.”
Pada hal takdek lelaki yang nak pun, sorang pun tak nak.

9) ” Mak i tak bagi i kawin muda2, lagi pun muda sgt.”
Padahal pakwe dah dekat 20 org keliling dia, pantang ensem sikit semua dia nak.

10) “Awk ni asyik cerita kawin jek, saya bosan lah”
Pada hal bila berkahwin lepas dari dosa yang hari di buat pegang tangan, sentuh sana
sentuh sini, cukup baik ler lelaki yang ajak nikah bkn dia ajak buat yang tak baik. Kan ker sunnah dan melengkapkan agama.”

1 thought on “10 Persoalan Kenapa Wanita Masih Membujang”

  1. Terus terang tak berapa suka post ni..sikit pun takda kata2 yg positif..kalau dah belum ada jodoh nk datang pulak mcmana halnya? salah jugak ke? Tak baik menghina prmpn yg belum dtg jodoh..hina sgtkah kami?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *